13 NOIEMBRIE, CASA GOANGA – SEARA MENESTRELILOR

Casa de Cultura a Municipiului Braila organizeaza duminica, 13 noiembrie, de la ora 16, “Seara Menestrelilor” – un recital de muzica si poezie baroca si renascentista oferit de grupul Anonym Consort. Menestrelii (Bianca Chiburta, Bianca Frincu, Elena Panait, Raluca Tanase, Leonard Dafinoiu si Dumitru Popescu), elevi ai Cercului de chitara clasica din cadrul Casei de Cultura a Municipiului, vor incerca sa  recreeze ambianta Renasterii si a Barocului, interpretand allemande, pavane, branle, corante, galliarde si menuete. De asemenea, vor recita poezii din operele marilor artisti ai vremii, precum William Shakespeare, Lope de Vega, Pierre de Ronsard, Francesco Petrarca.

Pasionati de arta trubadurilor, truverilor si menestrelilor, membrii grupului promoveaza muzica si poezia acelor vremuri ca o alternativa vocal-instrumentala la actul artistic contemporan.

Cei interesati sa petreaca o seara cu aroma de Ev Mediu sunt asteptati duminica la Casa Memoriala Petre Stefanescu-Goanga din Piata Poligon nr. 2, pentru a petrece o seara alaturi de menestrelii cetatii: Anonym Consort.