130 de tone de material lemnos destinate Asociației „Centrul Cultural Comunitar Anton Pann” și Grădinii Zoologice Brăila, pentru încălzirea pe timp de iarnă

Consiliul Local Municipal Brăila va aproba mâine un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare pentru iarnă constând în material lemnos, unor persoane juridice fără scop lucrativ, care desfășoară activități de binefacere sau de utilitate publică sau serviciilor publice. Acest material lemnos provine din toaletările și doborârile de arbori de pe domeniul public.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre amintit, Asociația „Centrul Cultural Comunitar Anton Pann” ar urma să beneficieze în această iarnă de 100.000 kg de material lemnos, iar Grădina Zoologică, aflată în subordinea SC Administrația Piețelor și Târgurilor SA, va beneficia de 30.000 kg de material lemnos.

Beneficiarii acestui tip de ajutor au obligația de a ridica materialul lemnos până pe 31 martie 2022. Costurile legate de cântărirea și transportul materialului lemnos către beneficiar sunt în sarcina acestuia.

Precizăm că în cursul anului trecut au beneficiat de acest tip de ajutor: *Asociația „Centrul Cultural Comunitar Anton Pann” -150 de tone de material lemnos; *Grădina Zoologică – 24 tone; *Braicar SA -10 tone; Serviciul de Utilitate Publică de Administrare și Gospodărire Locală – 10 tone.

În acest an au existat solicitări de material lemnos doar din partea Asociației „Centrul Cultural Comunitar Anton Pann” (pentru asigurarea locuințelor persoanelor defavorizate aflate în evidența sa) și a SC Administrația Piețelor și Târgurilor SA (pentru încălzirea adăposturilor animalelor de la Grădina Zoologică).

La data de 31 august 2021 în inventarul Direcției de Asistență Socială Brăila se afla un stoc de 1520 de tone de material lemnos.