14 OCTOMBRIE, ESPLANADA – SPECTACOLUL DE MUZICA USOARA “TOATE DRUMURILE DUC LA… DUNARE”

Duminica, 14 octombrie, incepand cu ora 16:00, pe Esplanada din Braila va avea loc spectacolul de muzica usoara “Toate drumurile duc la… Dunare”, in cadrul caruia vor canta Raluca Tanase, Cristina Antonescu si trupa “Stelute Dunarene”.

Evenimentul este organizat de un grup de 24 de elevi ai clasei a XI-a A din Colegiul National “Nicolae Balcescu”, ce s-au inscris in concursul “Euroscola”, care anul acesta se desfasoara sub titlul generic “Europa pentru noi”. Obiectivul este conceperea si implementarea unei campanii de informare si constientizare a beneficiilor aduse comunitatii locale de un proiect realizat cu fonduri europene.

“Noi am initiat o campanie de promovare a proiectului <<Reabilitarea zonei de promenada cuprinsa intre strada Calea Calarasilor si Faleza Dunarii>>. Acest proiect a fost implementat de catre Primaria Municipiului Braila, cu finantare din fonduri europene (Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Regional 2007-2013). Prin actiunile noastre urmarim constientizarea de catre locuitorii orasului nostru, a importantei sociale si culturale a Esplanadei in viata cotidiana a comunitatii. Totodata, dorim sa demonstram ca aceasta zona a orasului nostru ar trebui sa fie inscrisa printre obiectivele turistice ce merita vizitate, fiind un loc unic in Romania, atat pentru ansamblul de fantani cinetice, opera celebrului sculptor roman Constantin Lucaci, dar si pentru spatiul de promenada care imbina perfect peisajul urban cu faleza fluviului linistit. Cu alte cuvinte, in Braila <<Toate drumurile duc la … Dunare/ Esplanada>>.

In cadrul campaniei noastre, am organizat pana in momentul acesta un targ de prajituri cu tema traditiilor minoritatilor etnice din Braila si o vanatoare de comori pe Esplanada, unde au participat elevi de liceu si gimnaziu”, au precizat organizatorii.

Urmatoarele evenimente sunt: * vineri, ‪12 octombrie, un concurs de sah; * duminica, ‪14 octombrie, concertul de pe Esplanada.