15 MARTIE, TEATRUL “MARIA FILOTTI” – SPECTACOLUL “REGELE GOL”

Vineri, 15 martie, de la ora 18:00, la Teatrul “Maria Filotti” se va juca spectacolul “REGELE GOL”, de Evgheni Svart, in regia lui Lucian Sabados.

Preluand motivul central din basmul “Hainele cele noi ale imparatului”, piesa “Regele gol” trateaza in parabole probleme grave cu care se confrunta lumea contemporana – in speta, aspecte ale unui sistem totalitar de care Europa actuala nu  duce  lipsa. Hans Christian Andersen a scris acest basm care, prin mesaj, este destinat mai mult adultilor, decat copiilor. Este o ilustrare vie a infatuarii fara limite, a slugarniciei, a ignorantei si a conformismului de turma, toate aceste defecte umane devenind surse de inspiratie si mai tarziu, mijloace de speculatie pentru escroci. Scrisa in 1934, in plina ascensiune fascista, piesa lasa sa se ghiceasca multe in spatele replicilor rostite pe scena, devenind o vehementa satira la adresa dictaturii si un apel la sinceritate, frumusete morala si dreptate.

In distributie: Adrian Stefan, Nicholas Catianis, Zane Jarcu, Narcisa Novac, Lucian Pinzaru, Catalina Nedelea, Elena Andron, Flori Popa, Silvia Tariq, Dan Moldoveanu, Wanessa Radu, Alex Iordache.