15 milioane lei alocate prin bugetul de stat pe anul 2023 pentru Aeroportul internațional Galați-Brăila

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), anunță că Parlamentul a aprobat alocarea sumei de 15 milioane lei prin bugetul de stat pe anul 2023, pentru Realizare de servicii privind Planul de investiții/ Master Plan și Studiul de Fezabilitate necesare pentru obiectivul de investiție „Realizarea Aeroportului internațional Galați-Brăila”, precum și pentru pregătirea studiilor asociate fazei de proiectare SF aferente viitorului obiectiv de investiții.

Chirac a anunțat astăzi pe o rețea de socializare: „Aeroportul Galați-Brăila, în bugetul României pe 2023.

Brăila și Galațiul vor primi 15 milioane de lei de la bugetul de stat pentru pentru realizarea studiului de fezabilitate al aeroportului.

Este o veste extraordinar de bună pentru regiunea noastră, care dă încredere brăilenilor și gălățenilor că aeroportul se va realiza.

Practic, facem un nou pas înainte, iar faptul că vom primi fonduri de la bugetul de stat pentru studiile necesare arată că proiectul aeroportului este unul serios, bine structurat, care iată că are sprijinul autorităților de la București și care este pe lista de investiții majore.

Și mai arată ceva – seriozitatea și implicarea deosebită a celor două comunități pentru ca, după zeci de ani de așteptare, acest vis al brăilenilor și gălățenilor să devină realitate.

Astfel, alături de colegii de la Consiliul Județean Galați lucrăm intens, pas cu pas, pentru realizarea acestei investiții care a devenit o prioritate pentru cele două comunități.

Mulțumim în mod deosebit parlamentarilor social-democrați din Brăila și Galați care au susținut acest amendament la legea bugetului”.