15 SEPTEMBRIE, DIRECTIA PENTRU CULTURA BRAILA – MANIFESTARE DEDICATA ZILELOR EUROPENE ALE PATRIMONIULUI

Sambata, 15 septembrie, la ora 11:00, la sediul Directiei Judetene pentru Cultura (DJC) Braila vor fi sarbatorite Zilele Europene ale Patrimoniului, care anul acesta au o tema generoasa: „Locuri ale memoriei”. Scopul manifestarii este acela de a sensibiliza cat mai multi cetateni in ideea de a cunoaste si respecta patrimoniul cultural, in contextul multiplelor aniversari ale anului in curs.

Cu acest prilej, DJC ofera publicului prilejul unei intalniri cu Braila istorica, surprinsa in culoare de artistul plastic Ionel Radu, in spatiul expozitional din strada Mihai Eminescu nr. 10-12. Totodata, se vor oferi atat materialul informativ dedicat temei ZEP din anul acesta – in conceptia si realizarea DJC Braila -, cat si un tur ghidat in centrul vechi al urbei, la obiectivele care pastreaza cu prisosinta „memoria locului”.

Precizam ca din anul 1992 se organizeaza si in Romania Zilele Europene ale Patrimoniului, care ofera participantilor ocazia sa descopere nu numai  monumente istorice, dar si situri sau zone mai putin cunoscute care, in mod obisnuit, nu sunt accesibile publicului larg.

Zilele Europene ale Patrimoniului reprezinta o activitate importanta la nivel european, sub acest generic  avand loc anual peste 70.000 de evenimente.