17-18 IUNIE, AERODROMUL IANCA: CURSE DE MASINI – CAMPIONATUL “DRAG RACING EVENTS” 2017, ETAPA A II-a

Dupa multi ani in care a fost inchis, in stadiu de conservare, Aerodromul din Ianca se va deschide pentru public pentru doua zile, la mijlocul aceastei luni, atunci cand va gazdui un eveniment care va suscita cu siguranta interesul brailenilor, si nu numai. Mai exact, este vorba despre etapa a II-a a Campionatului “Drag Racing Events” 2017, care se va desfasura in aceasta locatie, dupa ce Consiliul Judetean Braila a aprobat inchirierea aerodromului pentru organizarea unor curse de masini – mai exact, competitii auto de tip “accelerare pe distanta de 402 metri”.

Asociatia Sportiva “Drag Racing Events” va organiza pe aerodrom 3 astfel de evenimente, care sunt programate pentru lunile iunie, iulie si octombrie, in cadrul Campionatului “Drag Racing Events” 2017, iar cea care va avea loc luna aceasta este programata pentru zilele de 17 si 18 iunie (sambata si duminica), iar in cazul in care vremea va fi nefavorabila, competitiile se vor amana pentru week-end-ul urmator.

Campionatul de DRAG continua cu urmatoarea etapa la Braila! Pe Aerodromul Ianca ne intoarcem dupa 7 ani de zile, pentru a reinvia cursele cronometrate si in aceasta zona a tarii. Sprijiniti de Consiliul Judetean Braila, pe 17-18 iunie va asteptam la cel mai asteptat eveniment din aceasta zona a tarii.
Curse cronometrate si multe alte surprize, doar cu DRAG RACING EVENTS, furnizorul de adrenalina numarul 1. (In cazul in care vremea va fi nefavorabila, cursa se va amana cu o saptamana sau pana la primul week-end cu vreme buna.)

Programul este urmatorul: *sambata, 17 iunie, de la 10:00 la 18:00, calificari ; * duminica, 18 iunie, de la 10:00 la 13:00, calificari;  *duminica, ora 15:00 – Finalele grupelor * duminica, ora 18:00 – Premierea.
Intrarea la eveniment se face pe baza bratarilor pe care le puteti cumpara de la intrarea de la aerodrom in zilele de concurs, bratari pe care trebuie purtate pe tot parcursul evenimentului”, anunta organizatorii.
Taxa de intrare este de  20 RON pe zi sau 30 RON pentru doua zile. Intrarea este gratuita pentru copiii pana la 14 ani. Pentru piloti, intrarea este gratuita (pasagerii platesc taxa de intrare).
Taxa de participare la curse este urmatoarea: * 150 RON la categoria Moto; * 150 RON la categoria Street; * 200 RON la categoria Profi; * 150 RON – Test (masina care participa in perioada de calificari, dar care nu merge mai departe in finale).
Organizatorii mai precizeaza ca exista si niste reguli – unele pentru concurenti, altele, pentru public: “* sunt interzise cerculetele; * este interzis burnout-ul (doar in zona startului la recipientul cu apa); * este interzisa aprinderea gratarelor (in afara firmei de catering care se ocupa la eveniment); * se poate ramane peste noapte pe aerodrom cu rulote si corturi, in zona special rezervata.
La grupele Moto, OBLIGATORIU casca, manusi si costum moto, inclusiv cizme.
La grupele auto PROFI, pilotii sa aiba OBLIGATORIU casca si combinezon!”.

Asociatia “Drag Racing Events” isi asuma tot ce tine de organizarea curselor si asigurarea resurselor tehnice, material si umane necesare, precum si obligatia de a aduce pista la forma sa initiala, la finalul competitiilor.

Consiliul Judetean va incasa o suma de 4.500 lei pentru fiecare eveniment, pentru folosinta spatiilor respective.