17 octombrie, Teatrul „Maria Filotti” – ORESTIA, după ESCHIL

Duminică, 17 octombrie, la ora 18.00, la Teatrul „Maria Filotti” se va juca spectacolul „Orestia” după Eschil, adaptare de Radu Iacoban.

Regia artistică: Radu Iacoban

Scenografia: Tudor Prodan

În distribuție: Ciprian Brașoveanu, Elena Andron, Narcisa Novac, Ciprian Chiricheș, Blanca Doba, Silvia Tariq, Silviu Debu, Valentin Terente, Nicholas Cațianis, Ciprian Brașoveanu, Corina Borș, Vlad Volf.

„ORESTIA după ESCHIL, redescoperită în zilele de pandemie, e un pretext de a spune spectatorilor un basm crud despre un antierou al cărui destin nu presupune săvârșirea unor fapte eroice, ci un matricid.

Ca în orice text antic, avem de-a face cu zei – răi, nemiloși, egoiști – care trasează destinul unor oameni – slabi, visători, naivi, vulnerabili.

Ce e actual? Că nimic nu s-a schimbat. Raportul omului cu autoritatea, fie că între timp, zeii și-au dat mâna și s-au reîntrupat în unul singur sau că au fost uitați și s-au preschimbat în instituția statului, a rămas același. Suntem neștiutori, foarte ușor de manipulat și hipersensibili. Dacă n-am fi fost așa, nu am avea motive să comitem atât de multe greșeli, așa cum se întâmplă cu protagoniștii spectacolului nostru”, declară regizorul Radu Iacoban.