17 septembrie, Muzeul Brăilei „Carol I” – Lansarea volumului „Monografia comunei Cavadinești”

Vineri, 17 septembrie, la ora 17:00, la Muzeul Brăilei „Carol I” (Piața Traian, nr. 3) va avea loc lansarea cărții „Monografia comunei Cavadinești”, semnată de Octavian Osanu și apărută la Editura Istros a Muzeului Brăilei „Carol I” anul acesta. Evenimentul este organizat în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România și se va desfășura în prezența autorului.

Prezintă: prof. univ. dr. Artur Tuluș, dr. Ștefan Aftodor, profesor; dr. Viorel Bratosin, profesor.

Octavian Osanu este profesor de istorie. A trăit timp de 29 de ani în comuna Cavadinești, până în anul 1980, când s-a căsătorit la Brăila. După absolvirea facultății a predat în comuna natală, la Școala Gimnazială Gănești, comuna Cavadinești, timp de șase ani (1974-1980), perioadă în care a cules informații despre istoria comunei. După pensionare și-a intensificat cercetările în arhive și biblioteci din Galați, Brăila și București, dar și contactele cu numeroși fii ai satului.

Monografia se întinde pe 536 de pagini și are 20 de capitole, care cuprind aspecte numeroase din istoria așezării Cavadinești. Aceasta reprezintă o străveche vatră de locuire din județul Galați, având o vechime de peste 12.000 de ani, fiind atestată documentar din anul 1436, în timpul domniei fraților Ilie Voievod și Ștefan Voievod.