18 IANUARIE, BIBLIOTECA JUDETEANA „PANAIT ISTRATI” – LANSAREA CARTII “BRAILA”, SEMNATA DE PETRU PINTILIE

Vineri, 18 ianuarie, la ora 17:00, la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” va avea loc lansarea cartii “Braila”, semnata de Petru Pintilie – o editie alcatuita si ingrijita de Viorel Coman.
„Retiparirea volumului <<Braila>>, dupa mai bine de jumatate de veac de la aparitie, are mai multe explicatii. Cartea a aparut in preajma momentului cand Braila sarbatorea 600 de ani de la atestarea documentara din anul 1368. Recitita, cartea lui Petru Pintilie este un document, o marturie a unei Braile care, dupa doua decenii de la razboi, intrase deja intr-un amplu proces de dezvoltare, de industrializare – o experienta pe care nu o mai traise niciodata in asemenea ritm.

La a doua editie, cartea se publica in forma originala, conform manuscrisului, fara crosetele adesea severe si de neinteles ale cenzurii, cu adaugarea unui corpus de texte neacceptate la prima editie. In anexe au fost adaugate alte texte din presa locala sau nationala publicate dupa aparitia cartii, care intregesc imaginea Brailei”, declara scriitorul si criticul literar Viorel Coman.
In deschiderea evenimentului va avea loc lansarea Revistei culturale „Ex Libris” nr. 10/2018, editata de Biblioteca Judeteana „Panait Istrati”.