1875 ELEVI BRĂILENI AU PARTICIPAT ASTĂZI LA PRIMA PROBĂ SCRISĂ A EXAMENULUI DE BACALAUREAT. ALȚI 36 ELEVI NU S-AU PREZENTAT LA EXAMEN

1875 elevi brăileni au participat astăzi la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba și literatura română, iar alți 36 elevi nu s-au prezentat la examen.

Potrivit inspectorului școlar general al Brăilei, Viorel Botea, toți candidații au avut temperatura sub 37,3 ̊C, deci au putut intra în școală, pentru a participa la examen.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de șeful ISJ Brăila, „subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Următoarele probe vor avea loc astfel:

*marți, 23 iunie – Limba și literatura maternă

*miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului

*joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12:00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie”.