1890 DE ELEVI BRĂILENI AU PARTICIPAT ASTĂZI LA PROBA OBLIGATORIE A PROFILULUI DIN CADRUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT. DOI ELEVI AU FOST ELIMINAȚI PENTRU TENTATIVĂ DE FRAUDĂ

Astăzi, 24 iunie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, iar la nivelul județului Brăila au fost prezenți 1255 de elevi pentru Matematică și 635 candidați pentru Istorie.

Potrivit unui comunicat de presă trannsmis de inspectorul școlar general al județului, Viorel Botea, „au fost prezenți 1890 candidați, iar 76 nu s-au prezentat la examen (din care 7 absenți la istorie și 69 la matematică). Aceștia vor susține examenul în etapa specială, ce se va desfășura  în data de 7 iulie.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 2 candidați.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba obligatorie a profilului  au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Ultima probă, cea la alegere  a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie”.