19 SEPTEMBRIE, PE SCENA EXTERIOARĂ DE PE STRADA MIHAI EMINESCU – SPECTACOLUL „ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ”

Sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 20:00, pe scena exterioară amplasată pe strada Mihai Eminescu (în parcarea Poliției), Teatrul „Maria Filotti” Brăila va prezenta spectacolul „ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ”, de Dumitru Solomon.

„Textul, o comedie savuroasă, trimite la versul «Dar unde sunt zăpezile de altădată?» din poezia lui François Villon.

Dramaturgul Dumitru Solomon a fost pasionat de filozofii clasici, a mai scris despre Socrate, Platon și despre arma secretă a lui Arhimede (fiind influențat și de dramaturgia lui Camil Petrescu și a lui Henrik Ibsen) și a îmbrățișat până la urmă teatrul de avangardă, experimentalist. În 2003, când a scris «Zăpezile de altădată», se impusese printr-o scriitură cu nerv, cu replici acide și inteligente”, spun organizatorii.

Distribuția, în ordinea intrării în scenă: Nicholas Cațianis, Blanca Doba, Adrian Ștefan, Monica Ivașcu, Marcel Turcoianu, Elena Andron, Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Flori Popa, Dan Moldoveanu, Valentin Terente, Emilia Mocanu și Silvia Tariq.

“ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ” este o  creație colectivă a trupei de actori, coordonată regizoral și scenografic de Lucian Sabados, pe muzica originală  interpretată live la pian de Cornel Cristei – pian și de actrița Wanessa Radu – voce.