2 SI 3 DECEMBRIE, TEATRUL „MARIA FILOTTI” – AVANPREMIERA, RESPECTIV PREMIERA SPECTACOLULUI ”NERANTULA”

Vineri, 2 decembrie si sambata, 3 decembrie, de la ora 18:00, la Teatrul „Maria Filotti” va avea loc Avanpremiera, respectiv Premiera spectacolului ”NERANTULA”, dupa Panait Istrati.
“O intalnire emotionanta cu lumea lui Panait Istrati, cu aventura extraordinara a vietii scriitorului brailean, unic in istoria literaturii. Fundalul acestei superbe povesti de iubire – una imposibila, care se intersecteaza cu povestea plina de suspans, dar si de charismatica prietenie a cuplului Marco – Epaminonda -, este Braila inceputului de secol XX. O poveste mustind de pasiuni, instincte, contraste naucitoare intre bogati si saraci, un oras cosmopolit dominat de simbolul si prezenta Dunarii – Mama, dar si implacabil Judecator… O Braila de poveste si totusi reala, levantina, trufasa si lenesa, o Poarta a Orientului…
Nu intamplator, comunicarea cu alte spatii prezente in povestea Nerantulei aduce in atentie alte emblematice locatii, cu parfumuri orientale, precum Egipt si Constantinopole.
Provocarea de a comprima o poveste tumultoasa, ce se petrece intr-un areal urias, pe scena intima a Salii Studio a Teatrului, ii apartine lui Bogdan Budes, un fiu al Brailei, rezident in Bucuresti, un intelectual de marca, ce a realizat atat dramatizarea acestei minunate nuvele, cat si regia spectacolului. Demers indraznet, solutionat cu inteligenta, rafinament si devotament de regizor si sustinut cu talent de tanara scenografa Andreea Negrila si de o echipa actoriceasca plina de entuziasm, compusa din Corina Bors, Alexandru Marin, Adrian Stefan, Silvia Tariq, Emilia Mocanu, Valentin Terente, iar intr-unul dintre cele 3 roluri principale, va fi tanarul actor Nicholas Catianis Jr, un colaborator talentat, actor prezent si pe scena Teatrului National din Bucuresti”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.