20 aprilie, Biblioteca “Panait Istrati” – Lansarea cartii „Pagini memorabile din trecutul Brailei”, in editie revizuita si adaugita

Untitled

Miercuri, 20 aprilie 2016, de la ora 17;00, la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” va  avea loc lansarea cartii lui Gheorghe Gorincu „Pagini memorabile din trecutul Brailei”, in editie revizuita si adaugita.

Gheorghe Gorincu a publicat peste 40 de articole, studii si cercetari privind operatiunile bancare si economia de piata si de 24 de ani, el conduce editura personala „Danubius”. Economist, publicist, istoric, dar si mentor al mai multor generatii de elevi, Gheorghe Gorincu a publicat ca autor cartile: “Contabilitate practica” (1973), “Practicum in contabilitatea agricola” (1977),  “Dictionarul economiei de piata”(1991), “Itinerar sentimental Falticeni – Braila”(2010), “Zestrea de suflet a familiei prof. Gheorghe si Florica Gorincu”(2012), “Prezente ale elevilor si absolventilor din invatamântul preuniversitar in lumea contemporana”(2013), “Ani de liceu” (2013), „Istorie traita si comentata in imagini si date cronologice de-a lungul timpului” (2014), „Personalitati in formare” (2015), „Pagini memorabile din trecutul Brailei „(2015).

Cartea „Pagini memorabile din trecutul Brailei” – editie revizuita si adaugita prezinta evenimente deosebite din viata, istoria si cultura urbei, reunite in 17 capitole. Autorul aduce in atentia cititorilor informatii inedite despre rolul Brailei pe plan politic si economic, despre fapte, oameni si imprejurari care au marcat, intr-un fel sau altul, viata orasului.