20 mai, Sala Polivalentă din Brăila: Festivalul ”Rimrave 3×3 Basketball Competition”

Sâmbătă, 20 mai, începând cu ora 10, la Sala Polivalentă din Brăila va avea loc un regal de baschet 3×3. Festivalul ”Rimrave 3×3 Basketball Competition” va include meciuri la seniori, juniori U18, U 16 și U14, dar și baschet feminin și va reuni circa 120 de sportivi.

Competiția este organizată brăileanul Theodor Răzvan Antohe, fost jucător de baschet la juniori de la Cuza Sport Brăila, în prezent student în București, care deși aflat la o vârstă la care abia își începe drumul în viață, și-a făcut deja un țel din „a da mai departe”. Din banii câștigați până acum din propria afacere în care s-a implicat fiindcă era o cerință obligatorie la facultatea internațională pe care o urmează, el vrea „să dea înapoi” măcar o parte orașului natal, iar varianta pe care a ales-o este aceea de a promova sportul și a ajuta tinerii baschetbaliști din Brăila – și nu numai – să se facă remarcați și să evolueze în cariera sportivă.

La prima ediție a acestei competiții pe care o organizează cu ajutorul unor oameni îl susțin financiar vor participa, pe lângă echipe din Brăila și Galați, o echipă din București (din care va face parte Luca Colceag, fost component al naționalei de baschet seniori a României) la seniori și două echipe din Constanța la juniori U18.

De o maturitate ieșită din comun pentru un tânăr de vârsta lui, Teo ne-a vorbit despre visurile sale și despre modul în care plănuiește să transforme aceste visuri în realitate.

El ne-a spus că s-a apucat de baschet de la vârsta de 4 ani și jumătate și a  jucat timp de 14 ani, dar a fost conștient că înălțimea sa nu este una care să-l favorizeze în sensul de a ținti spre o carieră profesionistă, așa că a ales să promoveze baschetul în alt mod: „Acesta este doar un început. Nu vreau să mă opresc la baschetul 3X3, vreau să continui și cu baschet 5×5. Și nu vreau să mă limitez la organizarea acestor evenimente în țară; dar o să mai treacă niște ani până să ajung să ies și peste hotare cu astfel de festivaluri sportive. Deocamdată, la această ediție vom avea și niște premii speciale și niște concursuri pentru spectactatori, pe care le vom desfășura în pauze.

Prețul biletului de intrare la Festivalul ”Rimrave 3×3 Basketball Competition” este 10 lei.