20 OCTOMBRIE, STADIONUL MUNICIPAL BRAILA – CUPA MACEC

Sambata, 20 octombrie, la ora 15, pe Stadionul municipal din Braila va avea loc cea de a V-a etapa a Cupei MACEC la dirt track, la care sunt asteptati sportivi din Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Bulgaria si Romania.

Competitia este organizata de Clubul Sportiv Municipal Braila, cu sprijinul Primariei municipiului, Consiliului Judetean si Directiei Judetene de Tineret si Sport.

Deputatul Nicu Nita (PSD), care sustine financiar de ani de zile sportivii care activeaza in cadrul sectiei de dirt-track a CSM Braila, declara ca Municipalul brailean a ramas singurul din tara pe care se mai pot organiza competitii internationale de acest tip: “In afara de sectia de dirt-track de la Braila, din cadrul Clubului Sportiv Municipal, la nivel national mai exista astfel de sectii doar in Bucuresti si Sibiu, dar acolo nu sunt piste pentru competitii. Stadionul de la Braila este singurul care are un sistem de siguranta, niste perne gonflabile care asigura protectia sportivilor in proportie de 99%, iar astfel sunt respectate conditiile pentru organizarea de competitii internationale de Speedway.

Sunt costuri foarte mari la acest sport, cu intretinerea motocicletelor si cu toate materialele necesare si de aceea au ramas foarte putine cluburi in tara cu sectii de dirt-track. Pot mentiona, in acest sens, sustinerea pe care o acorda si deputatul Eugen Neata, din Valcea, pentru continuarea activitatii in acest sport plin de adrenalina”.

Intrarea la evenimentul din 20 octombrie este libera.