21-23 august – Zilele Muzeului Brăilei „Carol I”, ediția 2023

În perioada 21-23 august Muzeul Brăilei „Carol I” organizează o serie de activități aniversare, pentru a marca 142 de ani de la întemeiere.

Mai exact, pe 23 august 1881 Carol I, Regele României, a autorizat deschiderea în urbea Brăilei a Bibliotecii Publice și a Muzeului Științific, prin Decretul Regal nr. 2134.

Programul Zilelor Muzeului Brăilei „Carol I”, ediția 2023, este următorul:

*Luni, 21 august, ora 18.00, la sediul Muzeului Brăilei „Carol I” (Piața Traian, nr. 3), sala „Regele Ferdinand și Regina Maria” se va desfășura o Seară de civilizație greacă.

Participă: Alin Horia Mânzat, artist liric și regizor și Adina Papadimas, mezzosoprană, ambii de la Opera Națională București; Ansamblul „Pandora” al Asociației Culturale Filo-Elene „Eleftheria”.

*Marți, 22 august, ora 17.00, la Casa Memorială „Panait Istrati” (Grădina Publică) va ave aloc o Seară de literatură română, organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la publicarea „Kyrei Kyralina” de Panait Istrati. Prezintă: dr. Zamfir Bălan, cercetător științific și drd. Georgiana Troia, profesor.

*Miercuri, 23 august, ora 18, la sediul Muzeului Brăilei „Carol I” (Piața Traian, nr. 3) va avea loc o Seară de umor. Universal, care cuprinde

-Vernisajul expoziției „Scenaissance” – mari dramaturgi ai lumii în viziunea graficianului Gabriel Rusu;

-Despre o tipologie a umorului – prezintă: Vasile Datcu și Zamfir Bălan, iar Leonte Năstase va schița zâmbete.

Evenimentele sunt organizate în parteneriat cu Asociația Prietenii Muzeului Brăilei.