22 DECEMBRIE, CASA GOANGA – SIMPOZION STIINTIFIC: “UN SECOL DE LA INTRAREA ROMANIEI IN MARELE RAZBOI”

Casa de Cultura a Municipiului Braila, in parteneriat cu Societatea de Stiinte Istorice din Romania, filiala Braila, organizeaza joi, 22 decembrie, incepand cu ora 16:00, la Casa Memoriala „Petre Stefanescu-Goanga”, simpozionul stiintific “Un secol de la intrarea Romaniei in Marele Razboi”, actiune inclusa in proiectul educativ judetean “Valori nationale si locale – un secol de la epopeea formarii Romaniei Mari”.

In cadrul manifestarii vor prezenta comunicari stiintifice prof. dr. Viorel Bratosin – “Aspecte privind inzestrarea armatei romane in primul razboi mondial”, prof. grad I Antonel Urse – “Braila in toamna anului 2016 – Relatiile cu fostii si actualii aliati” si prof. dr. Stefan Aftodor – “Romanii din Balcani si Marele Razboi”.

La final, prof. Roberta Corina Pavel, inspector scolar de specialitate in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean, va premia un numar de 69 de elevi din cadrul a 20 de unitati de invatamant din judet, castigatori ai concursurilor judetene organizate in cadrul proiectului educativ judetean “Valori nationale si locale – un secol de la epopeea formarii Romaniei Mari”.