22 noiembrie, Casa Tineretului din Brăila: CARTEA VIE A PROFESIEI

Miercuri, 22 noiembrie, între orele 11.00 – 14.00, la Casa Tineretului din Brăila, se va desfășura ediția a V-a a proiectului CARTEA VIE A PROFESIEI, organizat de Biblioteca Județeană “Panait Istrati”. Evenimentul se adresează elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, oferindu-le acestora posibilitatea să intre în contact cu profesioniști din diverse domenii care îi pot îndruma în alegerea viitoarei profesii.

„Vor fi prezenți 40 de specialiști care practică meserii precum: polițist, militar, medic, asistent, avocat, procuror, judecător, grafician, speaker motivațional, web designer, profesor, specialist IT, psiholog, farmacist, actor/regizor, pompier, jurnalist, specialist marketing digital, designer vestimentar, în total 31 de profesii.

La această ediție au confirmat participarea elevi din 12 licee brăilene însoțiți de profesori. Tinerii au posibilitatea de a afla răspunsuri sincere și directe la întrebări precum: Cât de bine plătită este această meserie? Cât de ușor sau greu se obține un post în domeniu, care sunt studiile necesare? Care sunt satisfacțiile sau dezamăgirile întâmpinate?”, precizează organizatorii.

La ediția anterioară, din 2022, au participat aproximativ 1.000 de persoane (elevi, profesori și lectori).

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns