2225 ELEVI BRĂILENI S-AU PREZENTAT ASTĂZI LA PROBA SCRISĂ DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ. ALȚI CIRCA 300 DE ELEVI NU AU VENIT LA EXAMEN

Un număr de 2225 elevi brăileni s-au prezentat astăzi la proba scrisă de Limba și literatura română, iar alți 313 elevi nu au venit la examen. Este informația furnizată de șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila, Viorel Botea.

Într-un comunicat dat publicității, inspectorul școlar general al județului mai precizează: „Astăzi, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale pentru absolvenții ai clasei a VIII-a. La proba scrisă de Limba și literatura română au fost prezenți 2225 candidați, iar 313 nu s-au prezentat la examen. Nu au existat candidați cu temperatura peste maximul admis. Elevii aflați în izolare vor susține examenul în etapa specială din data de 29 iunie.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost/vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie”.

Amintim că la nivelul județului Brăila, numărul elevilor școlarizați în acest an la clasa a VIII-a este de 2920.