23-24 SEPTEMBRIE, BRAILA – FESTIVALUL POETILOR DIN BALCANI

In perioada 23-24 septembrie, Braila va gazdui cea de-a X-a editie a Festivalului Poetilor din Balcani, Romania – Turcia. Proiectul cultural “Festivalul Poetilor din Balcani” s-a intins pe durata unui deceniu, iar scopul manifestarii este acela de a initia un dialog intercultural intre literaturile balcanice, motiv pentru care sunt invitati in fiecare an reprezentanti ai tarilor din regiune, pentru a-si promova cultura si creatiile literare.
Festivalul se va desfasura la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati”, deschiderea fiind vineri, 23 septembrie, incepand cu orele 17.
Alaturi de oaspetii turci Firdevs BUYUYKATES si Hasan OZTURK, participa poeti din tara si de la cenaclurile brailene. Pe parcursul celor doua zile vor avea loc lansari de carte, recitaluri de poezie, momente muzicale, dezbateri cu referiri la literatura contemporana romana si turca.
In cadrul evenimentului se vor acorda Premiul Balcanica pentru Poezie romaneasca, Premiul Balcanica pentru Poezie turca, Premiul Opera Omnia, Premiul pentru traducere in limba romana a poeziei din Turcia si Premiul Bibliotecii Judetene “Panait Istrati”, pentru contributia la dezvoltarea teoretica a conceptului de balcanism in cultura.
Manifestarea este organizata de Consiliul Judetean Braila, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” si Uniunea Scriitorilor din Romania – Filiala Sud-Est .