23-25 februarie – „Brăila pe note de tango”

În perioada 23-25 februarie se va desfășura un nou eveniment în cadrul proiectului „Brăila pe note de tango”, organizat de Consiliul Județean Brăila, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Primăria municipiului și Școala de dans „Urquiza”.

De această dată vor participa peste 50 de dansatori de tango.

Vineri, 23 februarie, la Ceremonia de deschidere, se vor ține lecții de tango (desfășurate în incinta Galeriei de Artă a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila) și Milonga de seară Bienvenida (desfășurată în incinta Sălii ProArte). Invitați speciali sunt Mirela Roșu și Giorgio Panico, maeștri în arta tangoului, promotori culturali și reprezentanți ai Școlii de dans „Urquiza”.

Și pentru că în data de  26 februarie se împlinesc 121 de ani de nașterea marelui Jean Moscopol, cântăreț și compozitor brăilean de muzică ușoară, reprezentanții proiectului „Brăila pe note de tango” vor dansa pe muzica maestrului.

Sâmbătă și duminică se vor desfășura activități specifice, sub îndrumarea specialiștilor din acest domeniu, dansatori și coregrafi renumiți, iar la final va avea loc Festivitatea de închidere, cu Milonga Despedida (în Sala ProArte).