23 noiembrie, Centrul de Creație Brăila – Conferința „Tradiții și obiceiuri de iarnă”

Miercuri, 23 noiembrie, începând cu ora 14:00,  la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) Brăila se va desfășura evenimentul cultural educativ „Tradiții și obiceiuri de iarnă”, desfășurat în cadrul Conferințelor CJCPCT Brăila.

La manifestare va participare  prof. dr. Antoaneta Olteanu, etnolog și profesor la Facultatea de limbi și literaturi străine a Universității din București-departamentul Filologie rusă și slavă, autor de numeroase cărți din domeniul culturii și a civilizațiilor. Prof. dr. Antoaneta Olteanu va vorbi despre moștenirea noastră culturală, despre importanța perpetuării datinilor și obiceiurilor din preajma Crăciunului, cu colindători și preparate tradiționale, obiceiuri autentice și nelipsita ospitalitate caracteristică românilor, componente perene ale culturii noastre tradiționale.

Conferința „Tradiții și obiceiuri de iarnă” va aduce împreună, la invitația Centrului de Creație, brăileni, reprezentanți ai diferitelor asociații, școli și cămine culturale, care vor împărtăși opiniile și experiența în domeniu, în cadrul sesiunilor de comunicare.

Programul evenimentului include momente artistice prezentate de ansambluri folclorice din  județul Brăila, care, alături de  cadrele didactice ale Școlii „Ion Creangă” din municipiu, vor participa la o șezătoare tematică în cadrul căreia se vor realiza ornamente pentru Pomul de Crăciun.

Prin inițierea și desfășurarea acestor conferințe tematice, cu specialiști din domeniul educației permanente și al culturii tradiționale, se urmărește protejarea și tezaurizarea valorilor reprezentative ale creației populare contemporane.

Evenimentul va fi transmis live, pe pagina de Facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila – Centrul.de.Creatie.Braila.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns