241 de milioane de euro vor fi investite în extinderea și modernizarea sistemelor de apă și de epurare a apelor uzate din județul Brăila

Comisia Europeană a aprobat recent finanțarea unui proiect în valoare de 241 de milioane de euro ce vizează extinderea și modernizarea sistemelor de apă și de epurare a apelor uzate din județul Brăila. Proiectul urmează să se finalizeze în decembrie 2023 și va include, printre altele, circa 150 km de rețea de distribuție apă potabilă nou construită, realizarea a 12 rezervoare de înmagazinare și a unei stații de tratare a apei, circa 300 km rețea de canalizare nou construită și realizarea a 85 de stații noi de pompare a apei uzate.

Ca urmare a realizării acestei investiții circa 60.000 de brăileni vor beneficia de alimentare cu apă potabilă în condiții mai bune. Mai exact, este vorba despre cei care locuiesc în municipiul Brăila, în Berteștii de Jos, Bărăganul, Cazasu, Chiscani, Ciocile, Cireșu, Dudești, Făurei, Frecăței, Galbenu, Gropeni, Ianca, Însurăței, Jirlău, Movila Miresii, Mircea Vodă, Mărașu, Măxineni, Romanu, Surdila Găiseanca, Salcia Tudor, Siliștea, Stăncuța, Șuțești, Tichilești, Ulmu, Vădeni, Victoria, Vișani și Zăvoaia.