25 APRILIE, BRAILA – LANSAREA ROMANULUI “CODEX AUREUS – CELE 3 PERGAMENTE”, SEMNAT DE SILVIU RADU

Miercuri, 25 aprilie, la ora 18:00, la Centrul de evenimente “Bulevard”, situat pe Bulevardul Independentei, nr. 57, va avea loc lansarea romanului “CODEX AUREUS – CELE 3 PERGAMENTE”, semnat de Silviu Radu. Acesta este volumul 2 al trilogiei “CODEX AUREUS”, primul volum, “NUME DE COD”, fiind lansat la Braila in luna mai a anului trecut.
Lansarea de carte de miercuri va fi urmata de o sesiune de autografe.

<<Am scris aceasta carte pentru a lasa fascinatia cititorului sa descopere daca ceea ce lectureaza este provenit din istorie sau din imaginatia mea. In romanul “Codex Aureus – Cele 3 Pergamente” doresc sa-mi transport cititorul acolo unde realitatea aluneca in mod frecvent si pe nesimtite inspre fictiune.
Astfel am impartit componentele povestii in functie de criterii pe cat posibil logice. In intamplarile petrecute in realitate toate partile intra oarecum simultan in actiune, fara a putea fi insa sesizata cu claritate intrepatrunderea acestora. In acest roman am combinat faptele cu fictiunea, incercand sa va ofer plauzibilitatea care sa va captiveze, convingandu-va ca apoi sa urmariti indiciile, oriunde ar duce acestea, indiferent de adevar si considerand ca, spre deosebire de realitate, fictiunea trebuie sa poata fi urmarita.
In anul Centenarului Marii Uniri, noi, ca natiune, traim intr-un freamat al trecerii de la trecut in prezent. Descoperim pretutindeni urme care-i dau acestei treceri un sens, un rost… Poate ca ar fi interesant din cand in cand sa ne uitam la cateva fapte istorice, pentru a intelege care este adevarul>>, declara Silviu Radu.