2500 de puieți de salcâm au fost plantați astăzi în zona poligonului de instrucție „Vulpea”, la marginea Brăilei

2500 de puieți de salcâm au fost plantați astăzi în raionul de instrucție „Vulpea” al MApN, la marginea municipiului Brăila.  Acțiunea de împădurire a fost realizată de militarii Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, cu sprijinul lui Gheorghe Lupu, președintele filialei Brăila a Partidului Verde, precum și a unei pepiniere din Tecuci, care a donat puieții unității militare.

„Astăzi am desfășurat în teren o acțiune de împădurire la terenul de instrucție «Vulpea», aparținând Brigăzii 10 Geniu. Este o zonă care în ultima perioadă a fost puțin neglijată, dar acum s-a început ecologizarea ei. Astăzi suntem în faza în care plantăm 2500 de puieți, cu sprijinul domnului Lupu și a colaboratorului său din Tecuci. Este doar o primă etapă și intenționăm să continuăm activitatea și în viitor, astfel încât această zonă să fie una verde”, a declarat maior Stegaru, cdt. Comenduirii Garnizoanei Brăila.

„E o acțiune foarte benefică municipiului Brăila, chiar dacă este o împădurire tehnico-tactică din partea armatei. Partidul Verde a făcut absolut tot ce este necesar ca să obținem aceste aprobări. Am găsit un sponsor la Tecuci, care are pepinieră și mai avem colegii de la Bihor, de la Suceava care ne ajută și ei și vom face această împădurire pe poligonul de instrucție”, a spus Gheorghe Lupu, președintele Partidului Verde Brăila.