26 NOIEMBRIE, BRAILA – CONFERINTA “CELE 4 MARI VALURI TEHNOLOGICE”, SUSTINUTA DE VARUJAN PAMBUCCIAN

“O conferinta despre IT, care nu este neaparat destinata oamenilor tehnici, ci mai degraba tuturor celor curiosi sa afle cum IT-ul si tehnologia ne influenteaza existenta” – este descrierea unui eveniment inedit, ce se va desfasura  sambata, 26 noiembrie, la ora 14,  in sala „George Cavadia” din Palatul Lyra. Mai exact, este vorba despre conferinta „Cele 4 mari valuri tehnologice”, sustinuta la Braila de profesorul universitar Varujan Pambuccian, deputat din partea Uniunii Armenilor din Romania.

“Am sa numesc conferinta <<Cele 4 mari valuri tehnologice>>. Am sa vorbesc despre IT ca domeniu de baza si bioinformatica, robotica, inteligenta artificiala si fabricatie aditiva. Despre impactul social extrem de mare al acestora si despre riscuri si oportunitati pentru Romania. O sa vorbesc despre lucruri destul de dure: pierderea masiva de locuri de munca, pe seama robotizarii si a inteligentei artificiale, clasa oamenilor inutili, cum putem iesi din aceasta problema si cum putem transforma totul intr-o oportunitate, cum putem culege avantajele fara sa ne ardem, de ce trebuie sa cream un sistem paralel educational pentru STEM, chestii de-astea. Esti sigur ca asta vor sa auda cei netehnici?” – era comentariul profesorului Varujan Pambuccian, intr-o discutie despre evenimentul amintit, cu un brailean pasionat de IT.

Asadar, tehnici sau netehnici, brailenii interesati sa afle informatii interesante despre IT, dar nu numai, sunt asteptati sambata, la conferinta amintita. Intrarea este libera, în limita locurilor disponibile.