26 septembrie – Competiția “Semimaraton Brăila 2021”

Duminică, 26 septembrie, între orele 8:00 – 13:00, în zona centrală a municipiului va avea loc Competiția “Semimaraton Brăila 2021”, aflată la cea de a II-a ediție. Evenimentul are loc în scopuri caritabile, în sensul implicării comunității locale într-o acțiune de promovare a sportului, mișcării și sănătății, precum și în strângerea de fonduri pentru cei care au nevoie de sprijin.

Traseul semimaratorului este următorul: Start în Piața Independenței (platoul din fața Primăriei), Calea Călărașilor, Piața Traian, Calea Galați, Bulevardul Al. I. Cuza, Bulevardul Panait Istrati, str. Grădinii Publice, alei din Grădina Publică,  str. Dimitrie Bolintineanu, str. Edmond Nicolau, Piața Poligon pe sensul giratoriu, str. Oituz, Piața Traian, str. Împăratul Traian, str. Anghel Saligny, str. Fața Portului, faleză, str. Griviței, Calea Călărașilor, Piața Independenței (platoul din fața Primăriei).

În cadrul competiției se  organizează următoarele probe:

09:00 – START SEMIMARATON

09:05 – START CROS 11km, CURSA BRĂILENILOR ACTIVI – 4 km (adolescenți 15 – 17 ani și adulți)

12:00 – START CURSĂ copii 6 – 8 ani (fete) – 600m

12:06 – START CURSĂ copii 6 – 8 ani (băieți) – 600m

12:12 – START CURSĂ copii 9 – 11 ani (fete) – 600m

12:18 – START CURSĂ copii 9 – 11ani (băieți) – 600m

12:25 – START CURSĂ copii 12 – 14ani (fete) – 1000m

12:35 – START CURSĂ copii 12 – 14ani (băieți) – 1000m

„«Semimaraton Brăila 2021» este un eveniment ce se adresează tuturor alergătorilor, amatori și profesioniști. Prin participarea la acest eveniment încercăm să dezvoltăm în conștiința oamenilor un sentiment de mandrie, pro-sportivitate și adeziune la o cauză caritabilă.

Până în prezent avem înscriși concurenți atât din România, cât și din alte 3 țări, inclusiv Republica Moldova și s-a înregistrat o prezență crescută a alergătorilor domiciliați nu doar în Braila, ci și din alte județe ale țării”, precizează organizatorul, Asociatia Club Sportiv Elite Running.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar Județean.

UPDATE: Ca urmare a desfășurării ”Semimaratonului Brăila”, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila a decis instituirea unor restricții de circulație în data de 26.09.2021, în intervalul orar 08.30 – 14.00, pe durata derulării evenimentului. Restricțiile de circulație se adresează în special celor care locuiesc pe str. Calea Călărașilor, pe sectorul cuprins între str. Griviței și str. Împăratul Traian; str. Calea Galați, pe tronsonul cuprins între Piața Traian și B-dul Al.I.Cuza, cuprinzând toată zona de locuințe aferentă de la cele două artere principale, către Dunăre. Accesul persoanelor și al autovehiculelor care intenționează să plece din zona afectată, precum și al celor care doresc să intre în această zonă, va fi permis doar prin anumite puncte, respectiv intersecția str. Calea Călărașilor cu str. Școlilor și str. Justiției, intersecția str. Calea Călărașilor cu str. Băii și str. Rubinelor, intersecția str. Calea Galați cu str. Golești, str. Fortificației și str. Cetății.

Cei care locuiesc pe str. Danubiului sau str. Împăratul Traian vor avea la dispoziție, ca rută alternativă, str. Debarcaderului, respectiv str. Vadul Rizeriei.