27.900 lei alocați de CJ Brăila pentru finanțarea proiectului „Un singur oraș, mai multe culturi”, al Asociației Culturale „CINEFEEL”

Consiliul Județean Brăila a aprobat astăzi finanțarea proiectului „Un singur oraș, mai multe culturi”, al Asociației Culturale „CINEFEEL”, suma alocată de la bugetul CJ fiind de 27.900 lei.

Proiectul „Un sigur oraș, mai multe culturi” are ca scop îmbunătățirea vieții socio-culturale, promovarea istoriei Brăilei și a modului în care diversitatea culturală a ajutat la dezvoltarea orașului, precum și încurajarea folosirii pe scară largă a filmului ca instrument educațional.

Principalele activități care vor fi desfășurate în cadrul acestuia vor fi:

*mini-proiectul „Oameni de cultură brăileni”

În cadrul acestuia, împreună cu un ghid de turism, se va realiza un mini-proiect în care se vor prezenta cel puțin 15 personalități culturale brăilene;

*Organizarea și derularea Caravanei Culturale Cinefeel, cu tema „Mica Europă”, la nivelul județului Brăila;

*Organizarea și derularea Brăila Film Festival – ediția a III-a

Tema festivalului va fi „Gastronomia, nutriția și psiho-nutriția”. Pe parcursul acestei acțiuni vor fi prezentate circa 10 filme, atât documentare, cât și artistice, în diferite locații din municipiul Brăila. De asemenea, în 4 școli din județ se va realiza un seminar cu tema „Food is my bestfriend”. În plus, va fi realizat și un eveniment în aer liber intitulat „Film in Fun” în localitatea Unirea.

În încheierea festivalului, caricaturistul Costel Păstrășcan va prezenta un spectacol.