27 de focare de pestă porcină africană confirmate pe raza județului Brăila de la începutul acestui an și până în prezent

De la începutul acestui an și până în prezent, medicii veterinari au confirmat 27 de focare de PPA depistate pe raza județului Brăila, respectiv 4 focare depistate în ferme și 23 în gospodăriile populației. Este informația cuprinsă într-un raport transmis Prefecturii Brăila de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), în document fiind prezentată evoluția focarelor de pestă porcină africană (PPA) în județ.

În total, este vorba despre un efectiv de 3.341 de porci morți, dintre care 17 la micii crescători de animale și restul în fermele din județ.

În ceea ce privește numărul de animale sacrificate din cauza PPA în acest an, potrivit raportării DSVSA Brăila, este vorba despre un efectiv de 49.052 de capete, din care 482 de porci în gospodării și restul de 48.570 în ferme.

În document se mai arată că din cele 27 de focare confirmate în acest an pe raza județului Brăila, au fost închise până acum 8, acestea fiind în gospodăriile populației.

Referitor la situația PPA la mistreți, în acest an nu a fost confirmat niciun caz în județul Brăila.