27 IULIE – SE DESCHIDE PRIMUL CINEMATOGRAF DE ARTA DIN BRAILA

Vineri, 27 iulie, la ora 19:00, la Centrul de Creatie situat in Piata Traian, nr. 2, etaj 1, va avea loc deschiderea primului Cinematograf de Arta din Braila, “Cinefeel”.

Dupa cum declara Florentina Dumitru, membra a echipei Cinefeel, este vorba despre un proiect care isi doreste sa inspire oamenii si sa faca educatie cinematografica, oferind “un amestec de cunoastere, emotie, imaginatie si activitati vizate precum teatru, psihologie, literatura, arta, fotografie, muzica, pictura, etc. Un continut care sa imbrace cultura, sa scoata la suprafata voci si talente ale Brailei mai putin sau deloc cunoscute.

Va fi mai mult decat proiectie cinematografica de arta, unde oamenii vin, iau un loc, vad un film bun si apoi pleaca. Cinefeel va fi despre interconectare umana. Vor fi suete, discutii libere intre spectatori, expozitii de fotografie si pictura, muzica jazz pe fundalul sonor si chiar invitati din industria culturala.

Filmele proiectate la Cinefeel vor fi numai din categoria celor culturale, de festival, documentare, scurt metraj, etc.

Ne dorim sa-i facem pe oameni sa se simta ca acasa, sa experimenteze, sa comunice cu noi, sa fie curiosi si sa isi doreasca sa se descopere pe ei insisi. Vrem sa le oferim oamenilor o alternativa.

Prin intermediul Cinefeel.Point of View, vom face exercitii de empatie. Propunem ca prin intermediul discutiilor dinainte sau dupa proiectii, sa aducem in fata constientizarea nevoilor specifice ale omului si toate contextele identitare, culturale, sociale, politice cu care se confrunta la tot pasul.

Filmele de arta se bucura de toate privelistile, iar noi vom face ca fiecare proiectie sa trezeasca acea farama umana din fiecare. Exact cum e jocul cinematografic, asa sunt si emotiile. Ies din noi si se aseaza pe inimi. Misca oameni si pun intrebari”.

Toate filmele vor fi prezentate in versiune originala, cu subtitrare in limba romana. Biletele pot fi achizitionate de la casa Cinefeel, cu jumatate de ora inainte de fiecare proiectie.

Mai multe despre Cinefeel gasiti aici: https://www.facebook.com/CinefeelBraila/