27 IUNIE, PE SCENA EXTERIOARĂ DE PE STRADA MIHAI EMINESCU – SPECTACOLUL “ASTA-I TINEREŢEA NOASTRĂ”

Sâmbătă, 27 iunie, de la ora 20:30, pe scena exterioară de pe strada Mihai Eminescu, va fi prezentat spectacolul “Asta-i tinereţea noastră” de Kenneth Lonergan, în regia şi traducerea lui Radu Iacoban.

“Am avut şansa să îl cunosc pe Kenneth Lonergan – autorul, nu persoana – într-o librărie mică din New York. Eram acolo cu o echipă de oameni talentaţi selectaţi de Andrei Şerban în cadrul Academiei Itinerante care îi poartă numele, coordonaţi fiind de Corina Şuteu. Şi răsfoind în librăria asta tot felul de texte, care mai de care mai dramatice sau comice sau contemporane, am dat cu cu ochii de «Asta-i Tinereţea noastră» sau «This is Our Youth», ca să fiu mai precis. Mi-am zis: «Uite un text cu tineri, dar nu numai pentru tineri. O comedie care nu e doar comedie şi nişte situaţii cărnoase pentru actori». Şi iată că acum, după cinci ani, soarta îmi surâde din nou şi pot să îl montez într-un teatru drag mie, aşa cum e Teatrul «Maria Filloti». Cu cei doi actori proaspăt veniţi în echipa teatrului – Nicholas Caţianis şi Blanca Doba – şi cu un actor – Ciprian Chiricheş – care să sperăm că va debuta la fel de în forţă cum o vor face şi cei doi.

Împreună cu scenograful Tudor Prodan şi cu light designer-ul Bogdan Gheorghiu – cu care am colaborat atât de frumos în teatru la producţia anterioară cu «Cântăreaţa Cheală», pornim iar la drum, conştienţi fiind că va fi altfel. Va fi nou. Va fi pentru un public tânăr şi nu numai. Va aduce un aer de prospeţime ca de cele mai multe ori!”, declară regizorul Radu Iacoban.