27 OCTOMBRIE, BIBLIOTECA “PANAIT ISTRATI” – LANSARE DE CARTE: “SA IAU CUVINTELE CU MINE”

Joi, 27 octombrie, la ora 17, la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila va avea loc lansarea cartii „Sa iau cuvintele cu mine”, semnata de Mariana Gorczyca. Vor prezenta cartea scriitorul Viorel Coman si prof. Marioara Novac.

Mariana Gorczyca a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii „Babes-Bolyai“ din Cluj-Napoca in 1983 si Facultatea de Filosofie, Comunicare si Jurnalism a Universitatii „Lucian Blaga“ din Sibiu, in 2002. In prezent, preda limba romana si italiana la Colegiul National „Mircea Eliade“ din Sighisoara si este profesor asociat la Universitatea „Babes-Bolyai“ din Cluj-Napoca.

A debutat editorial in 2003 cu volumul „Versuri pentru pauza mare” si este autoarea  romanelor „Cheful nu se organizeaza, vine de la sine” (2005), „Cadenta pentru mars erotic” (2010) si „Parcurs” (2013).

Dr. Mariana Gorczyca are numeroase articole, interviuri si eseuri publicate in revistele literare din tara si strainatate. Despre ultimul sau volum de proza  „Sa iau cuvintele cu mine” (2016)  autoarea spune ca este „o carte nascuta din calatoriile mele. Unii colectioneaza magneti de frigider. Eu colectionez cuvinte si povestile lor: Paris, Fredrikstad, Goteborg…”.