28-29 ianuarie, Braila – Lansarea campaniei “ANTIPLASTIC?”

xx

Braila va gazdui in perioada 28-29 ianuarie intalnirea de lansare a proiectului de parteneriat strategic “Erasmus+”  numit  Util – Utilitate – Disponibilitate (UUD) si dedicat efectelor invaziei plasticului in comunitate si in casele noastre. Parteneriatul include Asociatia Initiativa Cetatenilor Seniori din  Romania, in calitate de coordonator, Inercia Digital (Spania),  Plastic Food Porject (Italia), European Institute (Lituania) si BASD (Bulgaria).  In cele 2 zile, partenerii implicati in proiect isi vor pune la punct strategia pe urmatorii 2 ani, alaturi de partenerul coordonator din Braila.

Proiectul UUD se desfasoara pe o perioada de doi ani (2015-2017), timp in care organizatorii si participantii vor promova  mesaje care sustin importanta mentinerii unui  mediu natural curat. Astfel, cinci organizatii au hotarat sa-si foloseasca resursele si expertiza pentru a realiza o platforma de e-learning care  explica modul in care se proiecteaza  si se organizeaza  evenimente civice centrate pe instalatii de arta cu si pentru diferite grupuri comunitare: copii, seniori, persoane cu dizabilitati, tineri, artisti. Cei interesati sa participe pot fi asistati de o echipa de proiect, daca este nevoie, dar vor putea, de asemenea, sa utilizeze platforma independent  si gratuit. Platforma va fi promovata printr-o serie de conferinte  regionale europene, iar Braila va fi orasul care va gazdui conferinta regionala pentru Europa Centrala si de Est. De asemenea, vor fi organizate si seminarii de pregatire a unor noi  parteneriate,  in vederea accesarii unor finantari viitoare.  La finele proiectului vor exista un consortiu european activ, un grup de oameni capabili  sa instruiasca si sa asigure sprijin pentru sustinerea platformei,  o pagina web comuna, o platforma e-learning activa si o serie de parteneriate pregatite pentru noi  cereri de finantare.

Dincolo de discutiile legate strict de proiect si de intalnirile cu elevii braileni implicati in sustinerea platformei, gazdele au pregatit oaspetilor pentru cele 2 zile un program variat, care va cuprinde, printre altele, momente de teatru, arta culinara si jazz.

Partenerii locali ai proiectului sunt Colegiul National “Gheorghe Munteanu Murgoci”, Colegiul  National “Ana Aslan”, Liceul “Nicolae Iorga”, Liceul de Arte “Hariclea Darclee”, Liceul Teoretic “Mihail Sebastian”, Liceul Teoretic “Panait Cerna”, Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”.