28 august, prima rundă din cadrul Ligii Florilor Mol: HC Dunărea Brăila se va întâlni cu Măgura Cisnădie

Duminică, 28 august, este programată runda cu numărul I din cadrul Ligii Florilor Mol, tur competițional, sezon 2022/2023. HC Dunărea Brăila va întâlni CS Măgura Cisnădie începând cu ora 18:00, la Sala Polivalentă ”Măgura Cisnădie”.

Meciul va putea fi urmărit LIVE pe canalul de Youtube al echipei Dunărea Brăila iar cei interesați pot urmări scorul și marcatoarele și pe pagina Federației Române de Handbal accesând link-ul: https://frh.ro/meci.php?id=74179 .

Între anii 2021-2022, cele două echipe au disputat față în față 5 meciuri, 2 dintre ele fiind câștigate de echipa brăileană. Ultima întâlnire a avut loc în data de 06.05.2022, la Brăila. Partida s-a încheiat în favoarea echipei din Cisnădie, scor final 19 – 22.

”Începem campionatul cu o deplasare la Cisnădie. Fetele noastre sunt pregătite pentru noul sezon, echipa este pusă la punct și decisă să joace numai la victorie. Campionatul românesc este unul dintre cele mai puternice campionate din lume. Va fi un sezon greu, dar sunt convins că va fi spectacol, iar publicul brăilean, și nu numai, va avea ce vedea. Totodată, ne dorim să jucăm acasă cu câți mai mulți suporteri alături de noi. Așteptăm brăilenii în Sala Polivalentă pentru a striga împreună «HAI, DUNĂREA BRĂILA»”, a declarat președintele HC Dunărea, Adrian Manole.

Etapa a II a este programată joi, 1 septembrie, la ora 17:30, în Sala Polivalentă din Brăila, împotriva echipei HC Zalău.

Liga Națională de handbal feminin 2022-2023, denumită din motive de sponsorizare Liga Florilor MOL, va fi a 65-a ediție a primului eșalon valoric al campionatului național de handbal feminin românesc, respectiv a 26-a ediție în sistemul Ligii Naționale. Competiția este organizată de Federația Română de Handbal (FRH).

Ca și în sezonul anterior, ediția 2022-2023 a Ligii Naționale se va desfășura cu 14 echipe. La încheierea competiției, echipele clasate pe locurile 13–14 vor retrograda direct, în timp ce echipele clasate pe locurile 11–12 vor disputa meciuri de baraj pentru menținerea în Liga Națională.

Echipele care participă în sezonul competițional 2022-2023 al Ligii Naționale de handbal feminin sunt:

CS Rapid București

CSM București

SCM Râmnicu Vâlcea

CS Măgura Cisnădie

SCM Gloria Buzău

CS Minaur Baia Mare

CS Gloria Bistrița

HC Dunărea Brăila

HC Zalău

SCM Craiova

CSM Slatina

CS Dacia Mioveni 2012

CSM Galați

CSM Târgu Jiu

Spre deosebire de edițiile anterioare, partidele ediției 2022-2023 vor fi televizate de canalele PRO TV și PRO Arena, în urma licitației organizate de Federația Română de Handbal. Contractul este valabil pentru o perioadă de patru ani și prevede dreptul de transmitere a câte două meciuri pe week-end.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns