29-30 SEPTEMBRIE, PALATUL „LYRA”: FESTIVALUL „SWISSOUNDS”

In perioada 29 – 30 septembrie, la Filarmonica “Lyra – George Cavadia“ Braila va avea loc Festivalul „SwiSSounds”, organizat de Ambasada Elvetiei la Bucuresti si Asociatia COLORERIA. Cu acest prilej, vor urca pe scena pe scena braileana artisti elvetieni si romani care vor oferi un program de muzica clasica si jazz, ca o deschidere catre lumea artistica elvetiana.

Este vorba, in primul rand, despre Alexandru Gavrilovici – vioara (Elvetia), Marie Trottmann – harpa (Elvetia) si Aurelian Bacan – clarinet (Romania), care vor sustine doua concerte extraordinare cu arii celebre din George Enescu, Aram Haciaturian, Jacques Ibert, Bela Kovacs, Camille Saint-Saens, Constantin Silvestri, Igor Stravinsky.

Alexandru Gavrilovici, violonist elvetian de origine romana, este fondatorul „Academiei Sighisoara”, un festival international de renume pentru tineri muzicieni din intreaga lume, care are loc anual la Sighisoara, incepand cu anul 1993.

Marie Trottmann, harpista de exceptie, docent la Academia de Muzica din Neuchatel / Elvetia, preda si interpreteaza pentru Academia Sighisoara din 2012.

De origine brailean, Aurelian Bacan este solo-clarinetist in cadrul Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca si doctorand  al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima”, ramanand foarte activ si in domeniul compozitiei.

De asemenea, un moment asteptat cu interes la festivalul „SwiSSounds” de la Braila este concertul de jazz al trupei elvetiene Thierry Lang Trio, format din artisti de exceptie ai jazz-ului european: pianistul de origine elvetiana Thierry Lang, cu o impresionanta discografie si numeroase aparitii la festivaluri de prestigiu din intreaga lume , renumitul basist Heiri Kanzig si unul dintre cei mai apreciati percutionisti din Elvetia, Andi Pupato. Thierry Lang Trio concerteaza pentru prima data in Romania, pe scena teatrului “Maria Filotti” din Braila.

Programul Festivalului este urmatorul:

*Vineri, 29 septembrie, ora 19:00
♪ Concert, Filarmonica Lyra

Aurelian Bacan, clarinet (România)
Alexandru Gavrilovici, vioara (Elvetia)
Marie Trottmann, harpa (Elvetia)

*Sâmbata, 30 septembrie, ora 11:00
♪ Concert destinat copiilor 7+, Filarmonica Lyra

Aurelian Bacan, clarinet (România)
Alexandru Gavrilovici, vioara (Elvetia)
Marie Trottmann, harpa (Elvetia)

*Sâmbata, 30 septembrie 2017, ora 19:00
♪ Concert de Jazz « Thierry Lang Trio », Teatrul Maria Filotti

Thierry Lang, pian
Heinri Kaenzig, contrabas
Andy Pupato, percutie / tobe

Biletele se pot achizitiona de la casele de bilete ale Filarmonicii “Lyra – George Cavadia“ si Teatrului “Maria Filloti”, incepand cu data de 20 septembrie.
Pretul biletelor:
– Concerte Filarmonica „Lyra – George Cavadia”: ► Pret adulti – 10 ron;  ► Pret pentru copii – 5 ron
– Concert jazz Thierry Lang Trio: Pret 22 ron.

Parteneri manifestarii sunt: Asociatia „Cultura Viva” Sighisoara, Filarmonica „Lyra – George Cavadia” Braila, Teatrul „Maria Filotti”, Primaria Braila, Consiliul Judetean.