29 iulie – 18 august, Galeria de Artă Brăila – Expoziția de pictura „TRILOGY” a artistului Roland Pangrati

În perioada 29 iulie – 18 august Galeria de Artă Brăila (Piața Traian nr. 2) găzduiește expoziția de pictură „TRILOGY” a artistului  Roland Pangrati.

“ «TRILOGY» reunește  trei expoziții: «ReSonance» (2019, România), «ReConnect» (2020, România) și «Reflection» (2020, Tokyo, Japonia) prezentate de Roland Pangrati în anii 2019 și 2020.

Lucrările prezentate sunt caracterizate de o expresie dinamică, frumoasă și delicată, folosind tehnici specifice stilului de pictură japonez. Roland Pangrati a elaborat stilul sau abstract expresionist folosind metode neconvenționale și materiale specifice.

Nihonga, stilul tradițional de pictură japoneză,  are o istorie îndelungată, mai lungă de 1000 de ani, iar materialele folosite în pictură sunt, de asemenea, materiale tradiționale japoneze. În general, picturile sunt făcute pe washi – hârtie japoneză, mătase, lemn, cu pigmenți minerali naturali și  Gofun, care este un alb special făcut din cochilie de stridie si se foloseste nikawa, care este un clei special, ca și adeziv pentru a suspenda la suprafața hârtiei washi particulele de pigmenți. De asemenea, sunt folosite metale cum ar fi aur, argint si cupru, care sunt efectiv încorporate în pictură.

Una din marile atracții ale acestui stil de pictură este frumusețea delicată creată de materialele naturale, care nu sunt ușor de manevrat și sunt necesare timp si rabdare pentru a putea lucra în aceste tehnici.

Lucrarile de artă realizate de Roland Pangrati exprimă frumusețe și sensibilitate, folosind tehnici elaborate. Îmi doresc să simțiți «diversitatea», «dezvoltarea», «interacțiunea», «speranța» și «energia» exprimate prin intermediul lucrarilor prezentate în expoziția «TRILOGY»”, declară Hiroko Narizuka, curatoarea expoziției.

Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 8:30 și 16:30.