30 IULIE – 5 AUGUST, BRAILA – CURSURILE DE MAIESTRIE ARTISTICA MASTER CLASSES, SUB INDRUMAREA SOPRANEI MARIANA NICOLESCO

In perioada 30 iulie – 5 august, Teatrul “Maria Filotti” din Braila va gazdui o noua editie a Cursurilor de Maiestrie Artistica Master Classes, oferite de soprana Mariana Nicolesco. In acest an, Master Classes marcheaza Centenarul Marii Uniri, 650 de ani de atestare documentara a Brailei, precum si comemorarea unuia dintre geniile creatiei muzicale, Gioachino Rossini, la 150 de ani de la trecerea sa la cele vesnice.

De aceasta data, la Cursurile de Maiestrie Artistica vor participa aproape 100 de tinere talente din mai multe tari, care vor fi acompaniati de Corul Filarmonicii George Enescu si de Orchestra Festivalului Darclee, sub bagheta maestrului Marco Balderi.

Participantii vor canta sub indrumarea Marianei Nicolesco chiar in teatrul in care legendara Hariclea Darclee debuta la 1881. Tot acolo va avea loc vineri, 3 august, conferinta sustinuta de Stephan Poen, medic foniatru, doctor in Muzicologie, pe tema “Bucuria perpetuarii traditiilor”, precum si Gala Master Class, programata pentru duminica, 5 august.

Nu va lipsi nici Concertul Extraordinar care se va desfasura pe Esplanada Dunarii, in seara zilei de 4 august si in care se vor canta ariile muzicii lui Rossini din “Il Barbiere di Siviglia”, “La Cenerentola” sau “L’Italiana in Algeri”, pagini celebre din “Carmen” de Georges Bizet, din „Faust” de Charles Gounod – aducand astfel un omagiu, la 200 de ani de la nastere, ilustrului compozitor care i-a deschis Haricleei Darclee portile marii cariere lirice -, pagini de musical din “My Fair Lady” de Frederick Loewe, precum si muzica lui Giuseppe Verdi din “Il Trovatore”, “Nabuccó”, “Aida” si “La Traviata”.

Organizatorii acestui eveniment sunt: Fundatia Darclee, Fundatia Internationala Ateneul Roman, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Primaria Municipiului Braila, Consiliul Local Municipal, Consiliul Judetean Braila, Prefectura Braila, Casa de Cultura Braila, Teatrul Municipal Braila, CJCPCT Braila.