31 IULIE, BIBLIOTECA „PANAIT ISTRATI” – LANSAREA PRIMULUI NUMAR (SERIE NOUA) AL REVISTEI CULTURALE „LUCEAFARUL LITERAR SI ARTISTIC”

Marti, 31 iulie, de la ora 17:00, la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila va avea loc lansarea primului numar (serie noua) al revistei culturale „Luceafarul literar si artistic”, realizata de institutia amintita. Publicatia cuprinde rubrici precum: interviu cu personalitati culturale, poezie, proza si critica literara, teatru, istorie, arta plastica si cinematografica, recomandari de lectura, o sectiune pentru debutanti, precum si una dedicata traducerilor.

“Urmand vocatia «Luceafarului literar si artistic», noua serie a acestei reviste are drept scop prezentarea culturii, civilizatiei si istoriei noastre locale, intru inceput, in continuitatea si diversitatea lor – din trecut si pana in prezent, urmarind conectarea cititorilor acestei reviste cu fenomenul cultural european si mondial. «Luceafarul literar si artistic» cauta sa stimuleze, de asemenea circulatia ideilor, schimbul intelectual, dialogul intre creatorii de toate genurile din spatiul brailean si din tara”, a declarat managerul Bibliotecii Judetene „Panait Istrati”, Dragos Adrian Neagu.

Revista a fost realizata la propunerea Consiliului Judetean, iar tiparirea ei a fost sustinuta financiar de consilierul judetean Marian Capatina.