400 de persoane au participat ieri la Liga aleșilor locali ai PNL Brăila. Între acestea s-au aflat circa 50 de consilieri locali ai PSD și PMP care vor candida pentru PNL în 2024

Circa 400 de persoane au participat ieri la Liga aleșilor locali ai PNL Brăila.

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, declară că la aceasta reuniune s-a vorbit despre alegerile ce vor avea loc în anul 2024 și despre modul în care liberalii brăileni vor aborda aceste alegeri: „Le-am cerut colegilor liberali să se pregătească pentru o activitate politică intensă, fiindcă nu va fi ușor, cu patru campanii electorale într-un singur an.

După cum le-am spus celor prezenți, am plecat la drum, ca președinte al PNL Brăila, cu 13 primari. Acum avem 16 primari și mai sunt pe drum către noi câțiva; dar despre asta o să vorbim la timpul potrivit.

În principiu, lansarea candidaților PNL Brăila va avea loc în luna ianuarie.

Ca președinte al Organizației Județene PNL Brăila, am transmis un mesaj clar: pentru mine alegerile sunt pe bune, nu voi face înțelegeri pe sub masă cu PSD și ne vom lupta din toate puterile pentru fiecare localitate în parte, pentru fiecare vot în parte.

În urma discuților de astăzi am constatat că toți colegii sunt mobilizați și sunt convins că echipa PNL Brăila va obține rezultate foarte bune la toate alegerile ce vor avea loc anul viitor.

Suntem pregătiți, suntem hotărâți și nu facem blaturi cu nimeni.

Fie ca cei mai buni să câștige!”.

Demn de menționat este faptul că la eveniment au fost prezenți și circa 50 de aleși locali care încă nu sunt la modul oficial liberali, ci sunt consilieri locali ai altor partide, în principal de la PSD, dar și de la PMP. Unii dintre social-democrații prezenți la această întâlnire a liberalilor nu s-au sfiit să se fotografieze cu Alexandru Popa, iar pozele au fost postate pe o rețea de socializare. Exemplu este fotografia de mai sus, făcută la Liga Aleșilor Locali ai PNL Brăila, în care apar doi consilieri locali PSD din Dudești (Florin Eni și Constantin Bunea), alături de deputatul Popa, subprefectul Adin Boboc și Marius Alin Stancu, consilier local PNL.

Îl informăm pe președintele PSD Brăila, Iulian Chiriac, că alături de aceștia a mai fost un consilier local PSD din comuna Dudești, care nu este în fotografie. Tot cu titlul de exemplu, au mai fost 2 consilieri locali PSD din Traian și 4 consilieri locali PSD din Mircea Vodă (și acolo mai sunt 2 PSD-iști care își pregătesc transferul către PNL). Restul PSD-iștilor care au fost prezenți acolo să îi identifice singur domnul președinte Chiriac, că n-o să-i dăm tot mură-n gură. Să muncească și să-i identifice pe cei care au sărit în barca PNL, că el i-a făcut să plece unde au văzut cu ochii!

Amintim că în urmă cu câteva zile, Alexandru Popa declara: „Dacă mă supără Chiriac, o să încep să-i scot și viceprimari, și primari și ce mai are el pe la noi prin curte. Eu pot să-i scot și mâine, dar să mă lase în pace, ca să prindă primăvara. O să se trezească într-o  dimineață că la ora 9-10 e o conferință de presă și nu iese Popa, ies și niște colegi de-ai lui, viitori colegi de-ai mei”.

Potrivit informațiilor noastre, cel puțin 2 primari PSD și mai mulți viceprimari au luat deja decizia de a trece în tabăra liberală, dar șeful PNL Brăila preferă să păstreze anunțul public pentru mai târziu.