Coman: „PNL ar trebui să aibă reprezentanți în CA și AGA”; Dragomir: „Reprezentanții CLM în CA și AGA se desemnează prin vot. Ăsta a fost rezultatul votului…”

Consilierul municipal Laurențiu Coman (PNL) a cerut astăzi să se reia discuția cu privire la desemnarea reprezentanților CLM Brăila în Consiliile de Administrație și AGA ale societăților subordonate Municipalității, ale unor companii sau asociații (lucru care s-a discutat și s-a votat în luna noiembrie a anului trecut).

Coman a declarat în cadrul ședintei CLM de azi că nu s-a respectat Codul Administrativ, care cere ca în aceste CA și AGA să fie reprezentanți ai tuturor partidelor care au consilieri municipali, deci, în cazul CLM Brăila, să fie și liberali:  „Vreau să aduc în discuție un subiect sensibil, dar foarte important pentru buna desfășurare, în deplină legalitate, a activității CLM. Codul Administrativ al României stabilește la art. 131 că numirea consilierilor locali în Adunările Generale ale Acționarilor în societățile comerciale subordonate Primăriei se face «ținând cont de respectarea regimului incompatibilităților aplicabil și a configurației politice de la ultimele alegeri locale». Cu alte cuvinte, reprezentanți ai tuturor partidelor din CLM trebuie să facă parte din aceste structuri.

Litera și spiritul Codului Administrativ stabilesc limpede și fără echivoc că toți aleșii cetățenilor, conform rezultatelor de la alegeri, trebuie să facă parte din AGA ale acestor companii. Așa mi se pare corect și așa sunt reprezentate normal și civilizat interesele cetățenilor.

Eu vă propun să respectăm ad litteram prevederile art 131 din Codul Administrativ, să luați act de ceea ce v-am spus eu acum și să revenim asupra Hotărârilor CLM din 29.10 și din 13.11.2020 prin care se stabilește desemnarea reprezentanților de drept în aceste CA”.

În ceea ce-l privește, întrebat cum comentează propunerea lui Coman, primarul Marian Dragomir (PSD) ne-a declarat: „Desemnarea reprezentanților CLM în CA și AGA se face prin vot secret,  nu prin numirea lor de către o persoană sau alta”.

Precizăm că în prezent  niciun consilier liberal nu face parte din CA sau AGA ale societăților subordonate Municipalității, ale unor companii sau asociații unde CLM are reprezentanți. Liberalii au făcut propuneri pentru aceste foruri de conducere, însă când s-a supus la vot, niciuna dintre propunerile lor nu a adunat numărul necesar de voturi.