5 – 31 OCTOMBRIE, BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „PANAIT ISTRATI” BRĂILA – PROIECTUL „PRIETENIE… PE O… SFOARĂ… VIRTUALĂ”

În perioada 5 – 31 octombrie, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila se derulează proiectul „Prietenie… pe o… sfoară… virtuală” .
Inițiat de Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov, parteneriatul educațional internațional „Prietenie… pe o… sfoară… virtuală” , aflat la a VIII-a ediție, constă în activități practice care îmbină lectura și desenul, promovând literatura pentru copii și stimulând interesului pentru lectură a celor mici. Mai exact, proiectul se adresează preșcolarilor și școlarilor de clase primare.
„Tema pe care o propunem în acest an este dedicată celebrării operei lui Roald Dahl. Fiecare copil participant la program va realiza un desen inspirat de îndrăgitele cărți ale lui Roald Dahl, autorul oferind minunate exemple de curaj, generozitate, prietenie și independență.

Dragilor, vă așteptăm să umplem sfoara în culorile imaginației voastre cu personaje precum Matilda, James, Domnul Fox, vulpoiul fantastic, Charlie, Marele uriaș prietenos, Unchiul Oswald, Danny, campionul lumii, vrăjitoarele, George și multe altele”, precizează reprezentanții Bibliotecii „Panait Istrati”.