5-6 noiembrie, Brăila – GRAND PRIX RAPID OPEN, etapa a cincea a celui mai mare circuit de șah din România și CUPA BRĂILEI

În perioada 5-6 noiembrie Brăila va găzdui GRAND PRIX RAPID OPEN, etapa a cincea a celui mai mare circuit de șah din România, Grand Prix România.

Deschiderea acestei competiții organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului și a Consiliului Județean va avea loc sâmbătă, 5 noiembrie, la ora 14.30, la Teatrul „Maria Filotti”.

Și-au anunțat deja prezența la GRAND PRIX RAPID OPEN peste 20 de mari maeștri internaționali, 4 mari maestre și alți 20 de jucători cu titluri internaționale. Dintre cei înscriși până acum, îi amintim pe Jorden Van Foreest (jucătorul numărul 2 al Olandei), David Navara (Cehia), Kiril Georgiev (Macedonia), dar și pe cei mai buni jucători ai României: Bogdan Deac, Constantin Lupulescu și Mircea Pârligras.

Se vor juca 10 runde în sistem elvețian – open pentru toți jucătorii români legitimați și străini care au FIDE ID. Ritmul de joc va fi de: 15’+5’’, turneu valid pentru calculul ELO de șah rapid. Câștigătorul acestei competiții va fi premiat cu 5000 de euro (25.000 de lei).

La finalul etapei vom afla cine sunt cei 16 finaliști ai turneului Grand Prix România.

În aceeași perioadă (5-6 noiembrie) va avea loc și CUPA BRĂILEI, dedicată jucătorilor de șah cu vârsta sub 12 ani, împărțiți în 6 categorii: U8, U10, U12, F8, F10, F12. Competiția va dura două zile și va include 10 runde de șah rapid.

Cupa Brăilei este organizată de Federația Română de Șah, în colaborare cu Primăria municipiului, Consiliul Județean, Cs Orizont 64 Brăila, CS Micul Prinț Brăila și ACS Minerva Brăila.