5 OCTOMBRIE, MUZEUL BRAILEI – CONFERINTA PUBLICA “RATIUNE SI SPIRITUALITATE”

Joi, 5 octombrie, la ora 17:00, la Muzeul Brailei ”Carol I” va avea loc o conferinta publica pe tema “RATIUNE SI SPIRITUALITATE”, organizata de asociatia “Vopus”.
“De ce uneori, chiar daca aparent avem tot ceea ce ne trebuie, simtim ca totusi ceva ne lipseste, pentru a fi pe deplin fericiti? De ce cateodata avem impresia ca, oricate eforturi am depune, parca Universul comploteaza impotriva noastra si nu reusim sa realizam ce ne-am propus? In mare masura, raspunsul la astfel de framantari consta in faptul ca, absorbiti de cotidian, am uitat de radacinile spirituale ale fiintei noastre. Fiecare suflet are o matrice spirituala care transcende biologia si ADN-ul, o cauza prima care determina multe dintre realitatile psihologice si materiale cu care ne confruntam zilnic. O atitudine existentiala inteleapta ar implica recunoasterea acestui fapt si asumarea constienta a unei conexiuni reale cu esenta noastra spirituala. O legatura vie, pe care sa o intretinem permanent, prin aspiratii inalte, acte de iubire, discernamant, experimentare si stari superioare de constiinta.
Va asteptam cu drag la aceste seminarii despre cunoasterea de sine si va invitam si la cursurile noastre saptamanale care vor urma, unde vom trata interactiv teme de autocunoastere, psihologie introspectiva, geofilozofie, antropologie, stiinte ermetice, ezoterism, cultura si spiritualitatea marilor civilizatii antice, etc”, precizeaza organizatorii.
Intrarea este libera.
Informatii suplimentare: braila@vopus.org sau tel. 0720.112553.