500.000 lei solicitați Consiliului Județean Brăila pentru lucrările de conservare-restaurare a picturilor murale de la Biserica Greacă „Buna Vestire”

Consiliul Județean Brăila va lua în discuție în sedința din 23 decembrie alocarea sumei de 500.000 lei Parohiei Mixte Româno-Elene „Buna Vestire” Brăila, în vederea finanțării lucrărilor de conservare-restaurare și integrare estetică a picturii murale.

Parohia a solicitat acest sprijin financiar în vederea demarării lucrărilor în cadrul Proiectului de conservare-restaurare și punere în valoare a picturilor murale de la Biserica Greacă „Buna Vestire”, în valoare totală de 2.345.113,03 lei (inclusiv TVA).

În perioada 2018-2021 parohia a implementat proiectul „Consolidare, restaurare, conservarea și punere în valoare a Bisericii «Buna Vestire»”, în care nu au putut fi incluse însă și lucrările pentru refacerea picturii, deoarece se depășea bugetul alocat. În cadrul proiectului au fost cuprinse doar lucrări de consolidare a stratului pictural pe o suprafață de 1800 mp, dintr-un total de 3000 mp.

Biserica Greacă „Buna Vestire” din Brăila este monument istoric de importanță națională.

Dacă va fi aprobat proiectul de hotărâre amintit, suma de 500.000 lei va fi alocată din bugetul județului aferent anului 2022.