In 6 luni, Protectia Consumatorului Braila a gasit alimente stricate in valoare de 52 de lei, in restaurante si fast-food-uri

carne_stricata_48601800

Nu stim altii cum sunt, dar noi, unii, suntem extaziati de faptul ca in judetul Braila, patronii firmelor de tip restaurant, fast-food si cafe-bar au devenit extrem de responsabili si preocupati de sanatatea clientilor lor. Mai exact, se pare ca acestia nu mai utilizeaza decat produse proaspete si de cea mai buna calitate si nu mai servesc clientilor  alimente care sa le puna in pericol sanatatea. Pentru ca numai asa s-ar putea interpreta faptul ca in ultimele sase luni si jumatate, inspectorii Protectiei Consumatorului care au verificat agentii economici amintiti nu au gasit decat produse alimentare in valoare de 52 de lei, a caror calitate era atat de proasta, incat a fost nevoie sa fie au fost retrase defintiv din consum.

Potrivit unei informari prezentate de seful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului Braila, Dumitru Marta, in perioada 1 ianuarie -15 iulie 2017, inspectorii sai au verificat  21 de agenti economici din municipiu si judet profilati pe alimentatie publica de tip restaurant, fast-food si cafe-bar. Ca urmare a acestor controale, spune Marta, s-au depistat nereguli legate de utilizarea de alimente cu data durabilitatii minimale depasita; utilizarea de alimente pentru care nu era  precizata data durabilitatii minimale; dotarea unitatilor cu ustensile, dispozitive si mobilier neadecvate; neinformarea consumatorilor privind gramajul pe portie si ingredientele folosite la prepararea alimentelor; neafisarea preturilor intr-o forma clara.

“In urma verificarilor efectuate au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman produse in valoare de 52 de lei si oprite temporar la comercializare, pana la eliminarea deficientelor constatate si intrarea in legalitate, produse in valoare de 107 lei. Au fost aplicate 24 de sanctiuni contraventionale, din care 10 avertismente si 17 amenzi contraventionale in valoare de 11.150 de lei”, se mai arata in documentul amintit.