6 NOIEMBRIE – EVENIMENTUL CARITABIL OMAGIAL „MAREA UNIRE DE SUFLET BRAILEANA”

Asociatia Nationala Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Braila „General Stan Poetas”, in colaborare cu Primaria municipiului organizeaza pe data de 6 noiembrie evenimentul caritabil omagial „MAREA UNIRE DE SUFLET BRAILEANA”. Mai exact, este vorba despre o  colecta de fonduri care vor fi folosite pentru  a se oferi in luna decembrie pachete cu produse specifice sarbatorii Craciunului, tuturor veteranilor braileni din Al Doilea Razboi Mondial.

Activitatile vor incepe la ora 14:00 la Teatrul „Maria Filotti”, unde se va afla Panoul de onoare pentru cinstirea veteranilor din Al Doilea Razboi Mondial din judetul Braila (fotografii ale veteranilor de razboi din judetul Braila) si vor fi amenajate o expozitie cu arme, echipament militar si materiale din perioada 1848-1945  (exponate din muzeul de traditii militare al Flotilei de Dunare „Mihail Kogalniceanu”), o expozitie cu fotografii ale operelor comemorative din judetul Braila ( col. (rz.) Giurgea Constantin, Asociatia Nationala Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Braila „General Stan Poetas”), o expozitie cu fotografii ale unor morminte si opere comemorative de razboi romanesti din strainatate  ( col. (rz.) dr. Talpau Ionel, Asociatia Nationala Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Braila „General Stan Poetas”), precum si o expozitie cu arme si echipamente militare din perioada 1848-1945 (Muzeul de istorie din orasul Ianca), precum si o expozitie de numismatica, medalii si brevete militare ( col. (rz.) Teodorescu Ionel, Asociatia Nationala Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Braila „General Stan Poetas”). De asemenea, in acelasi spatiu va avea loc prezentarea cartii „Braila in razboiul intregirii nationale: 1916 – 1919”, cu sesiune de autografe – col. (rz.) dr. Tanasa Horia.

La ora 16:00 va avea loc un spectacol caritabil de muzica si poezie patriotica, la care intrarea va fi pe baza de invitatie, donatia recomandata fiind de 30 lei/persoana.

Intre orele 19:00 – 22:00, la Restaurantul Red Sky (bulevardul Dorobantilor nr. 669)  se va desfasura cina festiva, cu un program de muzica si dans. Participarea va fi pe baza de invitatie, donatia recomandata fiind de 100 lei/persoana.

Invitatia la cina festiva poate fi cumparata pana pe data de 5 noiembrie de la organizatorii evenimentului – telefoane contact 074.9102965  sau  0726.121155. Toate fondurile ramase dupa acoperirea cheltuielilor de organizare si desfasurare a evenimentului din data de 6 noiembrie  vor fi folosite pentru oferirea de pachete cu produse specifice Craciunului veteranilor braileni (aproximativ 80 de persoane).