7 MARTIE, BIBLIOTECA ”PANAIT ISTRATI” – LANSAREA ALBUMULUI FOTO-DOCUMENTAR „MONUMENTELE CULTURALE ALE JUDETULUI BRAILA”

Joi, 7 martie, la ora 17:00, la Biblioteca Judeteana ”Panait Istrati” are loc lansarea albumului foto-documentar „Monumentele culturale ale judetului Braila”, semnat de profesorul Ioan Munteanu.
Volumul se adauga albumelor foto-documentare „Aleiul Cuza si alte monumente”(2015) si „Monumentele istorice ale orasului Braila, istorii ilustrate” (2016), realizate in cadrul proiectului „Orasul ca mostenire pentru viitor, cladiri de patrimoniu si interes turistic”, finantat de Consiliul Judetean.
In continuarea acestor lucrari, Biblioteca „Panait Istrati” a realizat albumul foto-documentar „Monumentele culturale ale judetului Braila”, care, fata de volumele anterioare, include nu doar formele clasice si clasicizate ale monumentelor (de arheologie, de arhitectura, de for public, memoriale si funerare) cu caracter tangibil, ci si alte forme ale patrimoniului cultural (intangibile), cum ar fi practicile sociale si mestesugurile traditionale, dar si peisajele, flora si fauna.

Evenimentul include si un intermezzo muzical sustinut de elevi si profesori si Scolii Populare de Arte “Vespasian Lungu”.