8 NOIEMBRIE, TEATRUL ”MARIA FILOTTI” – ”FAMILII”

Miercuri, 8 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul ”Maria Filotti” din Braila va putea fi urmarit spectacolul “Familii”, ce este prezentat in cadrul turneului national „Manifest pentru dialog”.

„Familii”, o productie a Teatrului National “Radu Stanca” Sibiu, in regia lui Eugen Jebeleanu, este cel de-al treilea spectacol de teatru ce abordeaza teme sociale complexe, din cadrul turneului  amintit.  Mai exact, este un spectacol de teatru social, care vorbeste despre povesti de viata aparent banale. Personajele se confrunta cu sentimentul de abandon, fuga de responsabilitate, nevoia confirmarilor, identificarea rigida cu parintii sau dimpotriva, refuzul acesteia, patetismul intalnirilor de familie, insusirea rolului de parinte, inducerea si resimtirea culpabilitatii.

Prin aceasta piesa de teatru, regizorul cauta sa puna intrebari spectatorului, sa ii trezeasca spiritul critic si civic, sa creeze empatie si sa il faca sa reflecteze asupra unor preconceptii sau etichetari de excluziune sociala. Spectacolul suprinde povesti de viata diferite, care se intersecteaza si isi modifica parcursul: doi frati vitregi nevoiti sa convietuiasca impotriva vointei lor, o tanara mama ce se confrunta cu alcoolismul sotului ei, un frate si o sora ce se reintalnesc cu ocazia decesului mamei lor si un cuplu tanar ce trece prin momente de criza.

Din distributie fac parte: Ioana Cosma, Oana Marin, Vladimir Petre, Ioan Paraschiv, Gabriela Pirliteanu, Stefan Tunsoiu, Iustinian Turcu si Claudiu Urse.

Turneul „Manifest pentru dialog” are loc in perioada 5-24 noiembrie, in 10 orase din tara. Fiecare spectacol este urmat de o discutie cu publicul, moderata de regizorul Eugen Jebeleanu si un psiholog, in prezenta actorilor.

Alaturi de Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, producatori ai acestui spectacol sunt: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Litere si Arte – Departamentul de Arta Teatrala si Centrul de Cercetari Avansate in Domeniul Artelor Spectacolului

Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 14 ani.